VÄLKOMMEN TILL

AFFÄRSGYMNASIET I SUNDSVALL

På Thoren Business School Sundsvall har vi en nära relation mellan lärare och elever. I en trevlig och modern miljö mitt i centrum kommer du att trivas och utvecklas som människa. Efter dina tre år på vår skola kommer du ha goda teoretiska och praktiska kunskaper oavsett om du väljer att läsa vidare eller arbeta. På TBS Sundsvall skaffar du dig vänner och kontakter för livet.
Centrum
0
meter
Busstationen
0
meter
Stadsbiblioteket
0
meter

Hos oss kan du läsa:

Ekonomiprogrammet

Business
Program

Ser du dig själv som framtidens affärsman eller affärskvinna? Vill du bli diplomerad gymnasieekonom? Är du kreativ och vill skapa reklam, eller är kanske advokat ditt drömyrke?

Läs mer

<

Handels- och administrationsprogrammet

Commerce
Program

Vill du bli framtidens toppsäljare? Tycker du om kundkontakt och vill du ha möjlighet att påverka din egen lön? Har du en affärsidé som du vill förverkliga?

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Communication
Program

Har du ett intresse för kommunikation? Vill du lära dig mer om psykologi? Eller känner du för att göra skillnad i samhället?

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Management
Program

Siktar du högt? Vill du ha en bred naturvetenskaplig grund samtidigt som du får en ledarskapsutbildning i samarbete med näringslivet? Har du entreprenörskapsandan inom dig?

Läs mer

Hos oss får du följande mervärden:

TBS
Hockeygymnasium

I samarbete med Sundsvall hockey erbjuder vår skola hockey som tillval. Du kan alltså välja denna profil oavsett vilket av våra fyra program du vill läsa på Thoren Business School Sundsvall.

TSA

Drömmer du om en elitsatsning? Kanske ett framtida OS-guld? Oavsett nivån på din idrottsliga ambition vill Thoren Business School hjälpa dig med att förverkliga dina drömmar samtidigt som du får en förstklassig utbildning. Klicka här för att läsa mer.

Ung
Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

Emelie Ytterström, Management Program åk 3

”Man satsar verkligen på att vi elever får erfarenhet från näringslivet, till exempel genom praktik. Jag fick till och med jobb på platsen jag praktiserade på.”

Bilder från vår skola:

”Jag kände direkt när jag klev in i lokalerna att här vill jag vara.”

Elina Svelander, Business Program åk 3

Varför valde du Thoren Business School?
Jag kände direkt när jag klev in i lokalerna att här vill jag vara. Det var bara en känsla jag fick. Och så tyckte jag om businessandan.
Hur är dina lärare?
Hur härliga som helst och vi har en bra samhörighet. Det är en intim skola och då är det viktigt.
Beskriv stämningen på skolan?
Jättebra! I början och i slutet av terminerna brukar vi jobba med att ta kontakt med alla årskurser så alla lär känna varandra.
Har du gjort några roliga case?
Vi samarbetade med en turistbyrå och fick göra broschyrer på spanska och guida turister genom Sundsvall. Det var ett jättebra sätt att öva spanskan.
Vad säger du om Thoren Business School till dina vänner utanför skolan?
Att vi har en härlig kontakt mellan lärare och elever, att vi har samarbeten med näringslivet och att vi får praktisera.
Tips till dem som ska välja gymnasium?
Tänk själv! Gå inte för mycket efter vad kompisarna väljer. Du kommer ändå träffa nya människor så välj det som känns rätt för dig.

Allt du behöver veta om Thoren Business School Sundsvall

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Business School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Läs mer här.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Kan jag söka till er skola om jag bor i en annan kommun?

Ta kontakt med studievägledaren på den skola du går på så kan de hjälpa dig med din ansökan. Nödvändig information för att ansöka till vår skola: Skolenhetsnamn: Thoren Business School Sundsvall
Skolenhetskod: 59942080.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till Sundsvalls gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Läsårstider

HT-17
Skolstart: 24/8
Höstlov vecka 44
Julavslutning: 21/12

VT-18
Skolstart: 8/1
Sportlov: vecka 10
Påsklov: vecka 14
Skolavslutning: 15/6
Student: 15/6

Kontakt och adressuppgifter

ADRESS: Storgatan 25, 852 30 Sundsvall, stadensnamn@tbschool.se
REKTOR: Sven-Erik Lundberg, 073-748 10 05, förnamn.efternamn@tbschool.se
KOMMUNIKATÖR:
Maja Forslund, 072- 73 30 215, förnamn.efternamn@tbschool.se
FRÅNVAROANMÄLAN: Sker endast via Progress.

KLICKA HÄR FÖR SAMTLIGA KONTAKTUPPGIFTER