Young Business – en unik mässa på Thoren Business School Malmö

Eleverna på Thoren Business School Malmö har startat upp 25 företag och besökande i lördags fick möta framtidens entreprenörer på gallerian. Det var fiffiga och innovativa produkter som besökande fick möjlighet att uppleva, smaka och shoppa av våra UF-företag.

GrekoUF

Greko UF – Damon, Linda, Ebba, Alaidin, Marcus

Berätta om er affärside och hur det framträdde?
– Vi är återförsäljare på ekologiskt odlade grekiska varor som vi förpackar i olika presentlösningar. Tanken med att vi har olika storlekar är för att vi vill tillgodose efterfrågan, så alla har möjlighet att införskaffa sig produkter från Greko UF. Vi har alla i gruppen ett stort matintresse och det var så denna idé blev till.

Vad är det bästa med att få starta ett UF-företag?
– Att få träffa mycket människor och knyta kontakter som vi kanske kan ha nytta av i framtiden. Sen framför allt även att få lära dig att ta ansvar och lära sig vad som behövs göras för att klara deadlines.

FairSquareUFFair Square UF – David, Alexander, Jesper, Erik, Isak

Berätta om er affärside och hur det framträdde?
– Vi säljer snusnäsdukar till ett förmånligt pris där 10 % av våra intäkter doneras till prostatacancerfonden. Vi är alla i företaget väldigt modeintresserade och det var så vi kom på vår affärsidé.

Vad är det bästa med att få starta ett UF-företag?
– Att vi har fått skapa detta från grunden och driva projektet framåt helt själva och fått erfarenheter samtidigt hur det är att driva ett företag.

EgualUF

Equal UF – Mikaela, Phatchana, Natalie

Berätta om er affärside och hur det framträdde?
– Vi gör armband som vi säljer för 69 kronor där 10 kronor för varje armband går till rädda barnen eftersom det är så många barn i stora delar av Afrika som inte ens har tillgång till rent vatten. Därför kom vi på denna affärsidé, inte för att tjäna pengar utan för att hjälpa.

Vad är det bästa med att få starta ett UF-företag?
– Att lära sig ta ansvar vilket har varit väldigt kul. Till exempel vårt första bankmöte som man måste ha när man ska starta UF-företag var väldigt spännande!