Workshop om kassasystem på TBS

Åke Nilsson från Kassasystem i Umeå höll i dag en workshop för elever i årskurs 2 på Commerce Program på Thoren Business School i Umeå.
-Det kom en lag i fjol som gör att affärer och restauranger måste ha ett kassasystem som Skatteverket har godkänt, berättade Åke för eleverna.

Han berättade om olika regler, eftersom den som har en affär eller restaurang själv är ansvarig för att känna till vad som gäller i olika fall.

Åke hade också med sig några olika kassaapparater som eleverna fick öva på, både att slå in varor och programmera apparaterna.
– Det är första gången vi har en sån här lektion. Det är enklare att lära sig när man får testa på riktigt också, sa Sandra Hansson.

Det var tredje året som Åke Nilsson kom till TBS för att dela med sig av sina kunskaper till elever som läser kurser i personlig försäljning och försäljningsservice.