Vart är vi på väg? – Temadag på TBS Helsingborg

Snart är det dags för en intressant temadag på Thoren Business School Helsingborg. Tyvärr växer främlingsfientligheten i Europa. Nationalistiska partier får allt fler anhängare och deras ideologier får större fotfäste. Samtidigt pågår just nu en av historiens största flyktingkatastrof varför de nya vindarna i Europa blir än mer påtaglig.

Vad är det som skiljer ”oss” från ”de andra”? Och: vad är det som styr våra olika val i livet? Vem är du och hur har dina egna erfarenheter präglat dig? Vart är vi på väg? Den här dagen ägnar vi åt att arbeta med dessa frågor. Tillsammans.

Eleverna t.ex gå på teaterföreställning, vara med på workshop i samarbete med Framtidsgenerationen och Malmö stadsteater där eleverna kommer lyfta sina egna livserfarenheter och deras perspektiv på Helsingborg. En annan workshop är i samarbete med röda korset och där kommer eleverna arbeta under temat På flykt.

Vi ser framemot många intressanta diskussioner och givande samtal.