Välkomna tillbaka elever – vi går all-in direkt här i Solna!

Äntligen! Nu börjar skolan på riktigt igen. Vi ställde fyra frågor till rektorn Inan Sentürk om hur det känns att få tillbaka eleverna på skolan –  och vilka coronaanpassningar som gjorts inför höstterminen.

1) Hur känns det att få tillbaka eleverna till skolan igen?
– Det känns underbart att äntligen att få in våra elever i skolan. Som vi har längtat! Åk 1 börjar den 17/8 med röda mattan, dj och musik, lekar och pizzabuffé. Åk 2 kommer den 18/8 och då kör vi röda mattan, mingel, dj, info och föreläsare som Staffan Taylor, Aysha Jones, Atilla Yoldas, Simon Nzingaboy och Shanga Aziz.

2) Vad har ni gjort för covid -19-anpassningar på skolan när ni nu öppnar upp igen?

– Vi har valt att de två första veckorna ha halvdagar. När ettorna är inne så har vi inga tvåor och tvärtom. Vi har också valt att de två första veckorna inte erbjuda lunch istället får de lättare frukost som de äter i skolan istället för restaurangen.
Vi kommer att ha som rutin att alla pass som startar på morgonen efter, lunch och efter raster inleds med att hela klassen tvättar händerna. Vi har lagt ut handsprit i samtliga klassrum, vid toaletterna och på lite olika ställen i skolan!
Vi kommer också att ha ett case på 24 h som kommer att handla om att eleverna får i uppdrag av skolan att komma på och efterleva en plan om alternativa resor till och från skolan!

3) Vad ska eleverna tänka på när de nu återvänder till skolan?

– Vi kommer redan första dagen att gå igenom förhållningssätt så som hålla avstånd, tvätta händerna, inte komma till skolan vid minsta symtomom och så vidare. Vi har satt upp lappar om detta överallt på skolan!

4) Finns det något annat som kan vara bra att känna till inför skolstarten?
Åk 2 kommer att köra UF-vecka redan första veckan med företaget Ventry som kommer att hålla i föreläsningar och workshops och tävlingar:) Vi kommer att gå all in!