Välkomna tillbaka elever – så här har vi anpassat skolan för er i Uppsala

Äntligen! Nu börjar skolan på riktigt igen. Vi ställde fyra frågor till rektor Maria Hallberg om hur det känns att få tillbaka eleverna på skolan – och vilka coronaanpassningar som gjorts inför hösten.

1) Vad har ni gjort för covid -19-anpassningar på skolan när ni nu öppnar upp igen?
– Vi ser till att vädra, ha extra städ och vara utomhus så mycket som möjligt. Vi påminner alla om att stanna hemma vid symptom, att hålla avstånd till varandra, att tvätta händerna ofta och att använda handsprit som finns utställd i skolans lokaler samt i lunchrestaurangen. Vi har justerat start och sluttider i schemat och viss del av undervisningen för våra 2:or och 3:or sker på distans. Vi har inga större samlingar och har sett över flödena samt möblering i våra lokaler för att undvika trängsel.

2) Vad ska eleverna tänka på när de nu återvänder till skolan?
– Vi ser verkligen fram emot att få träffa alla våra gamla och nya elever igen. Vi har längtat efter att få ha dem i skolan igen och de är alla varmt välkomna! För våra elever är det viktigt att tänka på att inte komma till skolan vid symptom, att hålla avstånd, att tvätta händerna ofta samt att använda den handsprit som finns i våra lokaler.

3) Hur känns det att få tillbaka eleverna till skolan igen?
– Så roligt! Vi ser alla fram emot att få träffa våra elever och starta upp läsårets undervisning och fortsätta att utvecklas tillsammans under året.

4) Finns det något annat som kan vara bra att känna till inför skolstarten?
– Varmt välkomna! Vi ses i våra lokaler på Stora Torget på den tid ni har fått i era välkomstmeddelanden. Från vecka 35 gäller ordinarie schema.