Välkomna tillbaka elever – så här har vi anpassat skolan för er i Sundsvall

Äntligen! Nu börjar skolan på riktigt igen. Vi ställde fyra frågor till rektorn Jon Arab om hur det känns att få tillbaka eleverna på skolan –  och vilka coronaanpassningar som gjorts inför höstterminen.

1) Hur känns det att få tillbaka eleverna till skolan igen?
– Det känns helt fantastiskt! Vi som jobbar på TBS Sundsvall har längtat efter att få träffa våra gamla – och nya elever. Äntligen!

2) Vad har ni gjort för covid -19-anpassningar på skolan när ni nu öppnar upp igen?
– Vi har försökt tänka klokt tillsammans i hela personalgruppen och har bland annat anpassat schemat så att vi inte samlar så många elever samtidigt. Vi har också placerat ut handsprit och sett över hur vi kan möblera så att vi alla kan hålla avstånd till varandra så långt det är möjligt.

3) Vad ska eleverna tänka på när de nu återvänder till skolan?
– Jag vill att alla ska veta att det inte kommer kunna se ut som vanligt och att ingen kan veta exakt hur situationen med Corona kommer utvecklas senare under läsåret. Vi på skolan kommer ta vårt ansvar och är beredda att jobba hårt för att göra det absolut bästa utifrån läget.

4) Finns det något annat som kan vara bra att känna till inför skolstarten?
– Vi kommer göra en riktigt bra skolstart! Jag möter upp alla nya elever på Storgatan alldeles utanför entrén och vi ser till att alla kommer till rätt klassrum där de träffar sin mentor och lärare på programmet. Vi har planerat en uppstartsvecka innan vi börjar läsa enligt ordinarie schema och det kommer bli helt grymt. Första dagen kommer våra nya elever i år 1 10:00-11:30 och våra elever i år 2 och 3 kommer 13:00.