Välkomna tillbaka elever – så här har vi anpassat skolan för er i Linköping

Äntligen! Nu börjar skolan på riktigt igen. Vi ställde fyra frågor till rektorn Malin Hammargren om hur det känns att få tillbaka eleverna på skolan –  och vilka coronaanpassningar som gjorts inför höststarten.

1) Hur känns det att få tillbaka eleverna till skolan igen?
– Jätteroligt! Det känns spännande att få lära känna er som ska gå i åk 1. Vi har saknat er som redan går hos oss. Välkomna tillbaka!

2) Vad har ni gjort för covid -19-anpassningar på skolan när ni nu öppnar upp igen?
– Vi kommer att möblera våra salar för att skapa utrymme. Vi anpassar vårt schema så att det inte ska skapas trängsel på skolan. Vi kommer att ha handsprit i varje klassrum.

3) Vad ska eleverna tänka på när de nu återvänder till skolan?
– Att de inte kommer till skolan om de känner förkylningssymptom. Att de tar hänsyn till varandra och övriga på skolan genom att försöka hålla avstånd. Att de tvättar händer och använder den handsprit som erbjuds. Att de, om det är möjligt, cyklar eller samåker till skolan för att undvika trängsel i kollektivtrafiken. Att de har tålamod med att situationen är annorlunda och att vi alla försöker göra det bästa av den situation som råder.

4) Finns det något annat som kan vara bra att känna till inför skolstarten?
– Att alla som har rätt till busskort kommer att kunna åka gratis med Östgötatrafiken under den första skolveckan. Ni är alla välkomna till oss!