Välkomna tillbaka elever – så här har vi anpassat skolan för er i Karlstad

Äntligen! Nu börjar skolan på riktigt igen. Vi ställde fyra frågor till nya rektorn Lena Bjuresäter om hur det känns att få tillbaka eleverna på skolan –  och vilka coronaanpassningar som gjorts inför hösten.

1) Hur känns det att få tillbaka eleverna till skolan igen?
– Helt fantastiskt så klart! En skola är inte densamma utan sina elever, vi längtar tills på måndag.

2) Vad har ni gjort för covid -19-anpassningar på skolan när ni nu öppnar upp igen?
– Förändrat tiderna på uppstartsdagen, skapat hemklassrum, ökat avståndet mellan platser i klassrum och korridorer, vi kommer undvika större samlingar i våra olika utrymmen, våra eleverna kommer uppmanas att vistas utomhus så mycket som möjligt, extra städ av kontaktytor och toaletter, hissen används bara i samråd med skolsköterskan, med mera.
Handsprit kommer att finnas i ingången på plan 3 och 5 samt utplacerade i resterande lokaler och vi kommer ha fortsatt uppmaning om god handhygien.
Förändringar gällande tiderna i matsalen och minskat antalet ätande i matsalen.

3) Vad ska eleverna tänka på när de nu återvänder till skolan?
– Att de är utan symptom och att man har fortsatt god handhygien samt att man följer riktlinjerna.

4) Finns det något annat som kan vara bra att känna till inför skolstarten?
– Det viktigaste är som sagt, utifrån Covid-19, att man fortsatt ”håller i och håller ut ” gällande riktlinjerna från bland annat Folkhälsomyndigheten och Skolverket. Då bidrar man till möjligheten att skolan fortsatt håller öppet, så att man kan få undervisning i skolans lokaler tillsammans med sina kompisar.