Välkomna tillbaka elever – så här har vi anpassat nya skolan i Örebro för er!

Äntligen! Nu börjar skolan på riktigt igen. Vi ställde fyra frågor till rektorn Fredrik Berg om hur det känns att få tillbaka eleverna på skolan – och vilka coronaanpassningar som gjorts i de splitternya lokalerna inför hösten.

1) Hur känns det att få tillbaka eleverna igen?
– En skola är ingen skola utan dess elever så efter en lång vår med många svåra utmaningar så känns det fantastiskt bra att få ha eleverna på skolan igen. Vi längtar efter er!

2) Vad har ni gjort för covid -19-anpassningar på skolan när ni nu öppnar upp igen?
– Flertalet anpassningar i schemat, till exempel vid lunchtid. Möjlighet att kunna använda handsprit på många ställen på skolan. Spridit ut lektioner på extra många ytor och våningar på skolan. Möjlighet att ta med matlåda från lunchrestaurangen och sitta till exempel ute och äta

3) Vad ska eleverna tänka på när de nu återvänder till skolan?
– Att hålla avstånd, att tvätta/sprita händerna.

4) Finns det något annat som kan vara bra att känna till inför skolstarten?
– Att undvika att åka kollektivt och att komma till skolan full av energi och ett öppet sinne för att det kan ske snabba förändringar beroende på hur smittspridningen utvecklar sig.