Våga starta eget!

Att starta eget företag, för vissa känns det kanske lite skrämmande. Det gör väl bara jätteframgångsrika människor med superbra idéer? Inte riktigt. År 2012 fanns det cirka 1 000 000 företag i Sverige men betydligt fler än så har startats och avslutats. Att starta företag är egentligen rätt enkelt, speciellt om man är elev på Thoren Business School. Här ser vi till att man får de verktyg man behöver för att starta eget och komma i nära kontakt med näringslivet där man ständigt får pröva teorin i verkligheten. Vad som snarare kan vara svårt är att komma på en ”bra” idé. Vad är en bra idé? Hur vet man att man kommer att lyckas? Tänk om det inte alls går bra? Vet ni vad, att starta eget handlar om att chansa, våga tro på en idé som man kanske inte med säkerhet kan säga kommer att lyckas. Att man vågar prova på att förverkliga sin idé, ha modet, kraften och passionen!

Att starta eget handlar inte enbart om att bli framgångsrik och tjäna pengar. Unga entreprenörer värderar högt de erfarenheter och kontakter som de samlar på sig. Att lära sig analysera sin idé, vrida och vänta på den och i slutändan kanske producera något helt annat än vad man till en början har tänkt. Att knyta viktiga kontakter, lära sig av sina misstag men även känna på framgångens sötma. Att våga. Dessa ovärderliga kunskaper och erfarenheter som våra elever samlar på sig försvinner inte även om ens ursprungliga idé kanske inte blir så lyckad. Det är något som man bär med sig genom hela livet oavsett om man väljer att starta eget igen eller ta en annan väg.

Som elev på Thoren Business School omges man av människor som vill hjälpa en att hitta sin egen passion, bli modig, sätta upp djärva mål och bygga upp en egen kraft för att kunna fullfölja sina drömmar. Men om man som elev inte vågar ta steget själv får man aldrig heller veta hur det kunde ha blivit. Så gör som många av våra elever och våga starta eget!

PS: Läs här om Flugfabriken som blev svenska mästare i Ung företagsamhet 2013.