Vad tycker TBS Malmös elever om Ztory?

Thoren Business School Malmö ger tillgång Ztory för alla skolans elever och lärare, ett program med flertal tidskrifter. Det kommer användas för att gynna en mer innovativ och nytänkande undervisning. Vi ville ta reda på vad våra elever tycker om denna tjänst så vi frågade Perjan Muazzini och Kaltrine Kastrati som båda går i CMP15

Hur ser du dig använda Ztory utanför skoltid? Vad tycker ni är roligt att läsa om?
­- Jag tycker mat och dryck är väldigt roligt, med massa inspiration och recept, säger Perjan

– Ja, mat och dryck är kul, det tycker jag med! Men jag tycker även det är roligt att läsa om kändisar och skvaller, berättar Kaltrine.

Vilka fördelar ger Ztory dig som elev?
– Jag slipper ha lånekort och gå till stadsbiblioteket i Malmö och det är superbra! Nu kan jag använda Ztory och skolans bibliotek istället. Sen om man vill läsa tidningar, som tjejer som kanske vill läsa massa magazines så sparar vi pengar. Vi är trots allt studenter. Nu kan de som vill läsa typ modetidningar göra det på Ztory, förklarar Kaltrine.

– Många elever tar sig inte tid att skaffa ett lånekort och gå till biblioteket men nu kan man istället låna och hitta tidsskrifter direkt i datorn. Det är ett bra sätt!

Hur ser du på att dina lärare kanske kommer börja använda sig av Ztory i undervisningen?
– Jag gillar att det blir mer elektroniskt för jag vill hellre ha allting på datorn eftersom det är enkelt att hålla koll på och du tappar inte bort papper. Sen är det ju mer miljömedvetet att läsa ifrån Ztory istället för att läsa ifrån ett utskrivet papper, förklarar Perjan.

Vilka möjligheter ser du med Ztory?
– Det ger oss elever möjlighet till många tillgångar till källor som man kan jämföra med vid skolarbeten, berättar Kaltrine medan Perjan nickar och instämmer.