Vad tycker eleverna om TBS Stockholm?

IMG_7445

[ingress]

Emma Nordqvist och Alexsandra Nowicka, Bup 15E, är två glada tjejer som började på TBS ekonomiprogram för ett par veckor sedan.

[/ingress]Hur kom det sig att ni valde TBS?
– Jag hade tänkt gå på en skola på min hemort, Mariefred, men på gymnasiemässan upptäckte jag TBS som verkade väldigt intressant. Jag gick sedan på öppet hus och blev imponerad av den fina skolan. Lärarna är väldigt bra och insatta, säger Emma.

– Jag känner folk som har sagt att skolan är bra. Efter elev för en dag blev jag övertygad. Jag gillar upplägget och lokalerna är toppen. Det är även väldigt bra att man har praktik, berättar Alexsandra

Vad har ni för framtidsdrömmar?
– Vi vill starta eget företag och TBS ger en bra grund för det. Det är kul att se hur bra det har gått för tidigare elever på TBS som har startat egna UF-företag.

Har ni något råd till de elever som ska välja skola till nästa år?
– Välj den skola som känns rätt för dig.

IMG_7460

Alexander Landström, Alva Fellman och Robin Lönnqvist, Bup 15A, är glada nyblivna klasskamrater på TBS ekonomiprogram.

Hur kom det sig att ni valde TBS?
– Min bror gick på TBS året skolan startade och han tyckte att skolan var väldigt bra, säger Alexander

– Jag fastnade för att TBS förbereder eleverna så bra inför framtiden och att studierna är verklighetsbaserade, säger Alva

– Min bror går på TBS och jag älskar allt som har att göra med ekonomi så för mig är affärsgymnasiet perfekt. Det är väldigt bra att vi har praktik också, berättar Robin.

Är det stor skillnad att gå på TSB jämfört med grundskolan?

– Ja, här är det mer struktur och eget ansvar. Upplägget är annorlunda. Lärarna på TBS är seriösa och vill att allt ska bli så bra som möjligt för oss elever.

Hur känns det nu när skolan har dragit igång?

– Det känns bra! Första dagarna hade vi mycket teambuilding för att lära känna varandra och spelade bl.a. brännboll på Gärdet en dag.

Vad har ni gjort i sommar?

– Rest mycket och träffat kompisar.

Har ni någon spännande talang?

–  Jag dansar magdans, berättar Alva.

–  Jag har ett sjukt bra bollsinne, säger Alexander.

– Jag kan trolla, säger Robin.

Vad har ni för framtidsdrömmar?

– Vi vill alla starta eget företag och tycker att skolan förbereder oss väl inför det.