Vad hände efter tiden på TBS?

Namn: Fanny Olsson

Ålder: 22

Intressen: Papper & Pärmar, Resor samt Golf

Tidigare program på Thoren Business School:

Business inriktning Juridik

När tog du studenten och hur såg din tid ut efter det?

– Tog studenten 2014, Påbörjade då till hösten 2014 Juristprogrammet på Uppsala Universitet.

Vad gör du idag?

– Jobbar som Sales Manager på We R Brands AB, ett företag som driver två klädvarumärken. Där jobbar jag med administrativt arbete bakom försäljningar; orderhantering, ekonomi, avtal och kontrakt. På sidan av det så sköter jag allt administrativt arbete för min sambos byggfirma Åsbacka Bygg AB.

Vad har du för framtidsplaner?

– Vi håller för stunden på att bygga vårt framtida hus här i Söderhamn, så i och med det tillsammans med att jag trivs väldigt bra med mitt jobb så ser jag en framtid här i Söderhamn som inte ser så annorlunda ut än vad den gör idag. Framtidsplanerna just nu är, kortsiktigt, att få flytta in i huset och efter det fortsätta med utvecklingen av vårt klädföretag samt hjälpa till att vidareutveckla min sambos byggföretag!

Hur kommer du ihåg dina år på Thoren Business School?

– Jag hade väldigt kul under mina år på Thoren, en bra klass med bra stämning gjorde det mesta! Men främst av allt så var det otroligt bra lärare! Varenda lärare jag hade under den tiden minns jag i detalj och varenda en betydde väldigt mycket både för min utbildning, självklart, men främst för att de fick mig att trivas väldigt bra på skolan. De var duktiga på att se varje elev för hur personen var och var väldigt hjälpsamma i alla aspekter.  Troligtvis kanske jag inte tänkte exakt så alla dagar vid tillfället, men jag tror det ingår i att vara en elev!  Det var en väldigt familjär och mysig känsla man hade när man gick där, inte alls den stela stämningen man kan tänka sig skolan.

Har skolan hjälpt dig för att känna dig förbered för universitet och arbetslivet?

– Ja det tycker jag att skolan verkligen har! För det första så var det skönt att veta att kursen i sig gjorde mig behörig för universitetet. Sedan hade alla uppgifter vi gjorde en koppling till framtida studier, allt ifrån hur det fungerar med källkritik till konstruktion och språk!  Utöver det så fick man även mycket information från lärare och studievägledare om antagning, olika skolor och program samt antagningspoäng och högskoleprov.

Jag tycker att skolan verkligen är duktig på att koppla ihop elever och arbetslivet på många olika sätt. När jag gick på Thoren så hade jag redan mycket jobb på sidan om skolan så för mig så försvann APL tyvärr lite från prioritetslistan. Men jag gillade starkt hur skolan jobbade med Case och föreläsningar med företag och entreprenörer! Så man fick höra från dem om deras historier, misstag, framgångar och vad de letar i sina anställda!

Hade du något intressant UF?

– Jag hade så här i efterhand ett otroligt icke originellt och tråkigt UF företag så så intressant var det nog inte. Men vi hade väldigt kul och lärde oss mycket!

Har du något tips till elever som ska börja på Thoren Business School?

– Troligtvis det tråkigaste tipset någonsin, men, att hålla koll och tänka på betygen tidigt är viktigt. Oavsett om man då vill läsa vidare eller inte så vet man inte vad man vill efter några år. Det blir sjukt tråkigt och stressigt om man har struntat i att engagera sig tidigare när man senare kommer på att man vill plugga vidare. Hitta på mycket saker med klassen även utanför skolan, det gör allt roligare!