Ung företagsamhet ger bra erfarenhet för framtiden

Varje år deltar företag från hela Sverige i Ung Företagsamhet, ett tillfälle för unga att testa på att starta sina första företag. På Thoren Business School är Ung Företagsamhet en viktig del av utbildningen, och många av skolans företag når framgång även utanför UF.

Under Ung Företagsamhet får du skapa ett företag från grunden – från affärsidé till konceptutveckling, marknadsföring och försäljning. Det är även en bra chans att träna på att förhandla med företag och näringsliv.

Några Thoren Business School elever som verkligen har blivit experter på förhandling genom UF är Theodor Vallanger, Hannah Bergqvist, Lina Ljunggren och Mikael Palm. De grundade tillsammans Mood for Food UF, ett företag som säljer ett häfte med rabattkuponger till olika restauranger. När den regionala mässan i Gävleborg ägde rum i mars hade de sålt över 180 stycken.

Men det var mycket arbete för de fyra grundarna innan företaget kunde bli verklighet.

Sommaren innan Ung Företagsamhet gick de runt och pratade med olika företag och restauranger. De förhandlade om priser, rabatter och förmåner. Till slut hade UF-företaget samarbeten med 11 företag, däribland O’Learys och Scandic CH.

– Det var väldigt lärorikt att öva på och något som jag tror vi kommer ha nytta av i framtiden, säger Mikael, försäljningschef på Mood for Food UF, om erfarenheten.