UF-mässan på Emporia i Malmö blev väldigt lyckad

Flera elever på Thoren Business School Helsingborg var med och deltog under den regionala mässan i UF-företagande på Emporia i Malmö den 8 mars. Omkring 200 UF-företag var på plats och visade sina smarta produkter och tjänster för besökarna. Ett av våra företag som ställde ut var Candy Bag UF som sedan en lång tid tillbaka sett fram emot mässan.
– Det var lärorikt och spännande att få vara där. Man fick möjligheten att se hur andra företag byggde upp sina montrar och hur deras säljarkunskaper var, förklarar Ludwig Ekberg.

Ludwig Ekberg i klass CMP15 och Jonatan Liljeblad i klass BP15C är grundarna till UF-företaget Candy Bag UF som säljer stilrena godispåsar. Att sälja godispåsar har visat sig vara en bra idé då det samtidigt som det ger klirr i kassan även är enkelt att ta fram.
– Vi bollade runt mellan olika idéer. Först hade vi en idé om att skapa en plånbok med en sorts spegel på så att man kan ha koll på frisyren när man känner för det. Dock märkte vi att det var svårt att beställa in material och det skulle samtidigt vara svårt att montera ihop. Då bestämde vi oss för att istället göra något simpelt vilket resulterade i godispåsar, berättar Ludwig.

Att få möjligheten att stå på mässa tillsammans med många andra UF-företag var för både Jonatan och Ludwig spännande och lärorikt.
– Det var lärorikt och spännande att få vara där. Man fick möjligheten att se hur andra företag byggde upp sina montrar och hur deras säljarkunskaper var, förklarar Ludwig.

Att stå på mässa kan låta enkelt, men det kräver många timmars planering för att det ska ge ett så bra resultat som möjligt.
– Planeringen inför UF-mässan på Emporia började samtidigt som vi hade vår interna UF-mässa på skolan den 4 februari. Vi planerade hur vi skulle göra med vår monter och hade då tillgång till bord som vi lånade på skolan. Tyvärr blev det lite svårt att ta med bordet till Malmö så vi fick improvisera lite. Vi byggde istället upp ett eget bord av kartonger, förklarar Jonatan.

Försäljningen av Candy Bag Ufs godispåsar går väldigt bra vilket möjligtvis kan bero på att godiset som ligger i påsarna är noga utvalt. Jonatans favorit är banana skids medan Ludwig starkt rekommenderar bläbärsremmarna.