UF-läraren: ”eleverna märker först inte hur mycket de lär sig”

Entreprenörskapsläraren Jenny på Thoren Business School Malmö berättar i en ny video om momentet Ung Företagsamhet.
– Det händer saker hela tiden så eleverna märker först inte hur mycket de faktiskt lär sig, säger hon i videon.

Under årskurs 2 genomför eleverna på Thoren Business School kursen Entreprenörskap, där det ingår att starta, driva samt avveckla ett företag. Eleverna får utveckla sina förmågor att vara företagsamma och träna på att arbeta tillsammans i grupper, vilket krävs för det riktiga arbetslivet.

I en ny video förklarar Jenny mer om upplägget.

– Det är en jätterolig process. Eleverna får själva lösa olika uppgifter och problem som uppstår på vägen. Det är först i slutet av kursen som de hinner stanna upp och inse: ”Oj vad mycket vi lärt oss, oj vad roligt vi haft.”

Se videon här:

Om Affärsgymnasiet
Affärsgymnasiet utbildar framtidens stjärnor inom business. Här utvecklar eleverna sina kompetenser inom handel, ekonomi, kommunikation och ledarskap. Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Affärsgymnasiet här.