UF-företaget Team WinWin till SM: ”Vill ge tillbaka till idrottsföreningar”

Mikael Palm på Thoren Business School Gävle prisas för sitt UF-företag Team WinWin, som hjälper idrottsföreningar och skolklasser att sälja förbrukningsvaror. I maj deltar han i SM i Ung Företagsamhet.

Team WinWin UF hjälper idrottsföreningar och skolklasser att tjäna pengar genom att sälja kaffepaket. Fördelen med att sälja just kaffe är att det är en förbrukningsvara som hushållen redan köper kontinuerligt.

VD Mikael Palm har en idrottsbakgrund och kände att han ville ge tillbaka till föreningslivet som betytt mycket för honom.

– Lagsport lär oss att behandla andra väl. Det handlar framför allt om gemenskapen och lagkänslan utanför planen. Jag har mina tränare och personer i min närhet att tacka för att jag fick hålla på med idrott som barn, säger Mikael.

Mikael kom på idén att erbjuda idrottsföreningar och skolklasser att sälja något folk redan köper, istället för att de tvingas köpa något de kanske inte vill ha. På så sätt blir processen mer hållbar och lönsam. Föreningarna kan även få sina logotyper på produkterna om de vill.

På Ung Företagsamhet Gävleborg kammade Team WinWin hem hela tre pallplatser: Årets Tjänst, Årets Prestation och Årets Säljare. Detta kvalificerar Mikael till SM i Ung Företagsamhet 2020, som hålls digitalt 18–19 maj.

– Det känns otroligt roligt att mitt företaget uppskattas och jag är grymt taggad inför SM, säger Mikael.

På Thoren Business School får eleverna starta egna UF-företag. De får lära sig det praktiska med hur man startar ett företag, men även om allt vad företagande innebär med planering, marknadsföring och genomförande. Till elevernas hjälp finns handledare som är med och stöttar hela vägen.

Om Affärsgymnasiet
Affärsgymnasiet utbildar framtidens stjärnor inom business. Här utvecklar eleverna sina kompetenser inom handel, ekonomi, kommunikation och ledarskap. Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen.