UF-företaget RePay skördar framgångar på mässa

RePay.jpg
På bilden: Martin Bergström, Stephanie Forsström och Beatrice Nordmark

Stephanie Forsström, Beatrice Nordmark och Jacob Lilja berättar om andraplatsen på UF-mässan, sin tjänst och planerna inför SM och framtiden. Även Karl Forsblom och Martin Bergström ingår i företaget.

Grattis till andraplatsen i kategorin ”Årets tjänst”!

Hur kändes det?

Vi blev väldigt förvånade! Priset ”Årets tjänst” var bland de sista priserna som delades ut och vi hade tänkt gå innan. Vi hörde inte riktigt vilket företag de ropade upp, så vi tittade frågande på varandra innan vi förstod att det var vi som förväntades gå upp på scenen och ta emot priset. Vi blev då väldigt glada!

Berätta om er tjänst!

Det började förra sommaren då Jacob och hans kompisar var på en utlandsresa. Under resan tappade medgrundaren Karl Forsblom bort sitt bankkort. Listan med lån för diverse saker blev lång och det var svårt att hålla koll. De fick då idén att hitta ett sätt att effektivisera lån mellan privatpersoner. Tillsammans med Martin, Stephanie och Beatrice utvecklade de affärsidén och tillsammans startade de upp ett UF-företag, RePay. Gratisappen organiserar skulderna mellan privatpersoner. Den är populär bland både ungdomar och föräldrar. Varje söndag får man en påminnelse om sin totala skuld, vilket gör att den pinsamma situationen mellan lånetagare och lånegivare elimineras. Appen har bara funnits i en månad men redan nu har 400 personer laddat ner den. De har även samarbete med bl.a. Nordea som fastnade för appen och gärna betalar för att marknadsföra sig på den. RePay är väldigt uppskattad och kunderna är nöjda. Nu gäller det att sprida ordet!

Hur marknadsför ni er?

Vi marknadsför oss via sociala medier där vi har lagt ut annonser, tävlingar och reklamfilmer. Man måste ha Facebook för att kunna använda appen.

Hur förbereder ni er inför SM?

Den 15 april är det SM-Kick Off och mingel med de andra deltagarna. Vi har lärt oss mycket under tidens gång. Vi kommer att utveckla både montern och tjänsten. Användarantalet kommer definitivt att ha ökat. Vi kommer att tävla i ”Årets tjänst”, ”Årets tillväxt” och ”Årets samhällsentreprenör”.

Hur mycket tid lägger ni ner på företaget?

Vi lägger ner flera timmar per dag. Vi brinner för företaget och det finns hela tiden med i huvudet.

Hur ser RePays framtid ut?

Företaget består av fem personer som alla är bra på olika saker. Vi är alla involverade i det mesta och har många idéer. Vi kommer att driva vidare företaget och vill göra något stort av detta!

Vad ska ni göra efter studenten?

Beatrice ska studera vidare till civilekonom och Stephanie satsar även hon på att bli civilekonom, men med internationell inriktning. Det roligaste som finns, enligt Jacob, är att driva egna företag. Han kommer efter studenten att samla på sig erfarenheter från olika branscher.

Vi önskar RePay ett stort lycka till i SM!

Besök dem på Facebook!