UF-företag från TBS Karlstad vinner pris

[ingress]Det enkla kan vara det bästa. För att slippa borra hål i väggen kan en kardborrehängare vara lösningen. TBS-eleverna Josephine Hedegård och Hanna Björks produkt premierades på Framtidsmässan i Karlstad där de blev bästa UF-företag.[/ingress]

– Priset betyder massor, vi har kämpat hårt för det här, säger duon.

Årets UF-företag blev alltså Wallstrips of Sweden UF, vars affärsidé är en produkt som gör det möjligt att inreda väggarna utan att de förstörs. En kardborrehängare som inte lämnar några märken efter sig. Produkten har funnits i Sverige, men inte etablerat sig fullt ut.

Josephine Hedegård kom i kontakt med produkten under en praktik-vistelse i Australien i fjol och fick med sig Hanna Björk på idén.

– Det har fungerat jättebra hittills, vår produkt har gett spikar och skruvar en match och vi har sålt jättebra och fått massor av uppmärksamhet, därför är det förstås extra kul att vi blir uppmärksammade på det här sättet, säger Hanna Björk.

Celebreringen på Framtidsmässan – etta av totalt 21 företag – är frukten av hårt arbete och ett kvitto på att TBS-eleverna är på rätt väg. Men det finns mer i sikte för företaget.

– Nu närmast siktar vi in oss på SM i ungt företagande i Stockholm 11-12 maj och självklart siktar vi på vinna där också och bli årets UF-företag, säger Hanna Björk.

I framtidsvisionen finns även tankar på att utveckla produkten ytterligare.

– Just nu håller vi på kika på hur vi kan utveckla krokar och gardinupphängare och stärka vårt varumärke ännu mer. Det är många som stöttar och hjälper till och det blir många och långa kvällar. Men det är det värt en sådan här gång, säger Björk.

karlstad