UF – företag från TBS Umeå till final!

UF-företaget Unique Candles har gått till final i Ung Företagsamhets tävling ”Årets affärsplan”. Därmed är de gällande detta ett av de 11 bästa UF-företagen i hela Västerbotten. Hur det hela slutar får vi se i mars när tävlingen avgörs.

I Unique Candles finns fyra Umeå-tjejer – Moa, Emma, Nina och Carro – och de säljer ljus, vilka förvandlas till lyktor desto längre de brinner. Det finns också många olika och roliga motiv som du kan välja mellan. Själva idén fick de från Ninas mamma, som varit en stor inspiration.

– Det roligaste var att starta upp företaget. Att göra själva ljusen och sälja dem. Men också marknadsföringen var något vi tyckte om, t.ex. gjorde vi broschyrer och satsade på Facebook och Instagram, berättar tjejerna.

Själva affärsplanen skickade de in som bidrag till tävlingen, och de är nöjda med den.

– Det var ganska stor tidspress att få klart affärsplanen. Men vi är väldigt nöjda med resultatet vi fick fram på den tid som vi hade. Den bästa delen skulle vi nog säga blev budgetsektionen.

När vi frågar om chanserna de har att vinna svarar de:

– Vi har sett några andra affärsplaner och de ser väldigt fina ut layoutmässigt. Fast vi tror att det är innehållet som kommer att avgöra och där har vi nog en ganska bra chans.

Deras UF-lärare Thorsten Langtim tycker att det är en fin prestation de gjort.

– Jag tycker att de gjort en proffsig affärsplan, både layout- och innehållsmässigt. Det är svårt att göra en affärsplan för första gången, och de har ändå lyckats väldigt bra. Jag tror på dem i finalen.

UF-bild