UF-företag från TBS Gävle i media

[ingress]Nyligen var flera elever från TBS Gävle med i tidningen Sergio och berättade om sina UF-företag.[/ingress]

Amanda Berglund, Mia Erfält, Forsberg, Hanna Lindström och Lisa Balkefors: driver Ezens UF. De säljer chokladtryfflar och skänker den totala vinstsumman till välgörande ändamål, barnhemmet New hope foundation i Peking, Kina.

Light up Nepal UF drivs av Sara Gustafsson och Alina Fornlöf. Deras affärsidé går ut på att sälja svävande lyktor, så kallade Khom Loy, vinsten skänker de till ett barnhem i Nepal.

Matilda Hartman, Isabelle Östling, Maria Tyrhagen och Emelie Hillman driver Bake a Change UF. Tanken med företaget är att trycka en receptbok med bakelser och fina bilder. Boken ska sedan säljas och all vinst ska gå till välgörenhet. Tjejerna har valt att skänka vinsten till Ung Cancer.

UF-företaget Animals N’ STUFF UF drivs av Kasper Norin, Anton Grönkvist, Simon Hägglund och Johannes Wingemo. Företaget säljer importerade mössor med egendesignade etiketter. En del av vinsten går till schimpansforskningen i Furuvik.