Två klasser från TBS Malmö blir mäklare

malmoMillion Dollar Listing New York i Malmö? Nära nog, men istället för den svenske mäklaren Fredrik Eklund är det elever från Business Program som har huvudrollen. På onsdagen den 17:e december kl. 9-11 är det dags för mäklarmässa där eleverna får agera mäklare och sälja in sina objekt till mässbesökarna.

Eleverna i klasserna BP13A och BP13B har haft en riktigt rolig tid då de under tre veckor arbetat med ett case, i kurserna Privatjuridik och Företagsekonomi 2, som involverar riktiga mäklare från Malmö. Inte nog med det, objekten som de ska sälja in till besökarna på kursernas avslutande mäklarmässa finns ute till salu i verkligheten.

– Eleverna har förberett sig noga under caset och har jobbat på bra hela tiden. Vi har till exempel arbetat med SWOT-analysen och AIDA-modellen för att se vad just deras objekts potentiella köpare är ute efter, säger Romeo Lazar, en av lärarna som arbetar med caset.

Den juridiska delen av kursen har bl.a. involverat att skriva ett kontrakt med hänvisning till Sveriges lagar, en bra kunskap att ha som mäklare. Förutom det har klasserna även fått designa hur deras montrar ska se ut för att exponera sina objekt på bästa sätt. Något som är väldigt viktigt när ”Bästa säljare”, ”Bästa jurist” och ”Bästa marknadsföring” utses, och ett mumsigt pris väntar vinnarna.

Andra elever och lärare är självklart varmt välkomna att mingla, ställa frågor och bländas av en fantastisk mäklarmässa i TBS Malmös Business lab.