Trainee sökes!

Vi vill att våra elever ständigt ska vara nära näringslivet och förbereda dem inför framtiden. Därför har våra elever möjlighet att söka jobb som trainee på vår marknadsavdelning och just nu letar region Skåne efter deras nästa trainee. Nyfiken på tjänsten? Läs nedan om Viktor som efter sin gymnasietid på TBS Stockholm valde att stanna kvar och jobba.

Trainee TBS HT14

Hur kommer det sig att du sökte jobbet som trainee på ThorenGruppen/TBS i Stockholm? Vad var det som lockade dig att söka tjänsten?

Jag sökte jobbet som trainee på ThorenGruppen i Stockholm, då jag bestämt mig att ta ett sabbatsår ifrån studierna och såg det som en perfekt möjlighet att få arbeta med marknadsföring och information,  en bra merit inför framtiden. Sedan att jag trivdes och var nöjd med mitt skolval under mina 3 år på TBS Stockholm gjorde det självklart ännu intressantare.

På vilket sätt har du utvecklats under tiden som trainee och hur har det bidragit till dina framtida planer?
Som trainee på ThorenGruppen finns det bestämda planeringar men även stora möjligheter till kreativitet att vara med själv och utveckla de olika event och aktiviteter som man arbetar med under året. Detta gör att du under din traineetid har stora möjligheter till kreativitet och att utvecklas som person.

Min tid som trainee har bidragit till att jag i framtiden ytterligare insett att det är något inom detta område jag vill utbilda och arbeta med i framtiden.

Vad har varit roligast och mest intressant under anställningen?
Under året finns det en hel del intensivare perioder och olika arbetsuppgifter eftersom att du får möjlighet att arbeta med ThorenGruppens alla gymnasieskolor och koncept i din region, Thoren Business School, Yrkesgymnasiet och Thoren Innovation School.

Alla de aktiviteter du kommer att arbeta med under året som trainee är intressanta på olika satt men det roligaste enligt mig är när man får träffa niondeklassarna, så det mest intressanta och roligaste måste jag säga var hela processen kring gymnasiemässan. Att få vara med och planera, jobba med efterarbete men främst genomföra mässan var helt klart en av årets största och viktigaste aktivitet.

Sedan finns Öppet hus och sedan avslutningsvis alla Kick Offer, där man får träffa alla som är intresserade av våra skolor och förhoppningsvis börjar studera hos oss till hösten.

Hur ser dina framtidsplaner ut?
Mina framtidsplaner är att inom några år ha studerat vidare inom ekonomi, men vad jag gör i höst har jag fortfarande inte helt bestämt.

Avslutningsvis vill jag önska dig som trainee ett stort lycka till i höst och se till att ta vara på denna fantastiska möjlighet!

Viktor Ekberg, Trainee på ThorenGruppen i Stockholm under 2013/2014, tidigare elev på Management Program på Thoren Business School Stockholm (2010 – 2013)