Träffa vår rektor Maria

Hur känns det att vara ny rektor?
– Jätteroligt! Vi är en fantastisk skola med fina elever och personal, jag ser så mycket fram emot att få driva skolan framåt tillsammans med dem!
Vad är din bakgrund?
– Jag är uppvuxen i Västerås. Jag pluggade till lärare i Uppsala och jobbade med det några år. Sedan fick jag jobb inom bankvärlden och utbildade mig till civilekonom. Jag hamnade efter ett tag på lärarbanan igen på TBS Uppsala. Jag kunde då ta med mig massa lärdomar från näringslivet in i min undervisning!
Vad är det bästa med UF?
– Att eleverna växer så mycket under den kursen! Dem testar på saker dem aldrig gjort innan, dem vågar misslyckas men får också känna på att faktiskt lyckas också!
Vad är din vision för skolan framöver?
– Att vi ska fortsätta utveckla konceptet med studiemotiverade elever som trivs på skolan! Vi ska testa nya saker, utvecklas och vara nyfikna på nya utmaningar.
Eleverna ska vara redo för både jobb och vidare studier. Mod kraft och passion ut i fingerspetsarna helt enkelt.
Vad brukar du göra på din fritid?
Umgås med min familj. Jag gillar att åka skidor, rida islandshäst och yoga också.