Tidvatten UF från TBS Helsingborg till SM i Stockholm

Tidvatten UF erbjuder en vattenflaska med utsatt tidslinje som en följer för att få i sig sin dagliga dos vatten. De kom på iden genom att undersöka olika samhällsproblem. Allt för många får i sig för lite vatten. Tidvatten UF började tänka kring hur man hade kunnat gå tillväga för att ändra detta och kom fram till att med hjälp av en vattenflaska med instruktioner så blir det mycket lättare att se hur mycket en faktiskt får i sig, men även när en ska dricka, då de lärde sig att tidpunkten på vattenintaget också spelar roll.

– Vi tror att vår produkt blev Årets Innovation på grund av att vi skapade en enkel förändring på en så vanlig grej som en vattenflaska och fick fram en helt ny funktion. Vi har även en massa idéer kring produktutveckling som är väldigt innovativa.

Tidvatten UF tycker det känns otroligt kul att ha kammat hem priset Årets Innovation och är spända samt förväntansfulla på att få åka till Stockholm om två veckor för att tävla i SM.

– Självklart hoppades vi på att ta oss till SM och vi har pratat om det från början av UF året att det hade varit väldigt kul att åka dit, men vi kan inte påstå att vi trodde det då det var väldigt tuff konkurrens.

I framtiden har Tidvatten UF många tankar kring produktutveckling men först och främst ligger så klar fokus på SM som de åker till den 16e maj.

– Det är en fantastisk upplevelse att få driva UF-företag eftersom man lär sig nya saker, man får nya erfarenheter och man får ett större kontaktnät. Man lär sig ta ansvar för ett helt företag och allt vad det innebär, man lär sig sälja och marknadsföra sig själv och företaget.

Det roligaste enligt Tidvatten UF är att höra alla nöjda kunder som använder deras produkt dagligen och som faktiskt känner en förändring i deras hälsa.

– Tips till er som ska driva UF-företag i framtiden är att skapa en unik produkt och utgå ifrån ett samhällsproblem som ni vill hitta en lösning på. Och tänk på att komma igång i tid så att ni får ut så mycket av tiden av verksamhetsåret som möjligt.