ThorenGruppen AB tecknar samarbetsavtal med Sundsvall Dragons

dragon
Sundsvalls Dragons och ThorenGruppen AB har tecknat ett nytt avtal för basketgymnasiet i Sundsvall de tre kommande åren. Från och med 1 augusti 2015 kommer verksamheten att bedrivas tillsammans utvecklingsföretaget ThorenGruppen AB och Thoren Business School Sundsvall.

– Sundsvalls Dragons är en av de ledande basketföreningarna i Sverige och bedriver också ett stort arbete med sitt samhällsengagemang. För oss känns det kul att vi kan vara en del i deras ungdomssatsning genom att erbjuda basketeleverna en bra gymnasieutbildning, säger Fredrik Castell, verksamhetschef på Thoren Business School.

Sundsvalls Dragons med två SM-guld från 2009 och 2011 samt ytterligare tre SM-silver (2005, 2008 och 2012) på sin meritlista har de senaste åren också målmedvetet och strategiskt arbetat för att utveckla ungdomsverksamheten för att på sikt kunna försörja elitlaget med egna talanger från regionen.

– Det blir kul med en nystart för våra basketungdomar där ThorenGruppen blir en bra samarbetspartner för att utveckla våra talanger, säger Anders Jansson, klubbchef, Sundsvall Dragons.

Thoren Business School Sundsvall gjorde dessutom i vintras klart med Sundsvalls Hockey och har nu såväl hockey- som baskeygymnasium i sin verksamhet.

– För oss är idrotten en viktig del i samhället och vi är gärna med och bidrar till att skapa bra förutsättningar för elitsatsande ungdomar i vår skolmiljö, säger Fredrik Castell.

Upplysningar och frågor:

Anders Jansson, klubbchef, Sundsvall Dragons 070-941 06 66
Fredrik Castell, verksamhetschef, Thoren Business School 070-302 73 66