Välkommen till Thoren Sports Academy.

För dig som vill kombinera idrott och skola.


För dig som brinner för idrott.


Har du en idrott du brinner för? Drömmer du om en elitsatsning?Kanske ett framtida OS-guld? Oavsett nivån på din idrottsliga ambition vill Thoren Business School hjälpa dig med det samtidigt som du får en förstklassig utbildning.

Bara för att du börjar på gymnasiet behöver du inte ge upp drömmen om ett OS-guld. Tvärtom. Du ska satsa på det du älskar och vi vill hjälpa dig på vägen mot ditt mål. Därför har vi skapat Thoren Sports Academy. En idrottsförening som finns på alla våra skolor som tar våra elevers drömmar och ambitioner till nästa steg. Som elev på Thoren Business School blir du automatiskt medlem i Thoren Sports Academy. Det gör att du har möjlighet att utöva din idrott under individuellt val på skoltid.

För att det ska passa in med skolgången så kommer vi hjälpa dig att skapa bra möjligheter att utöva din idrott och lyckas med dina studier. Alla våra talangfyllda elever som väljer denna idrottssatsning har också en gemensam dag i Stockholm varje år med bland annat spännande föreläsningar och aktiviteter. Du får också möjlighet att få ett stipendium om du har presterat bra både i skolan och i idrotten.

Vi ger tillbaka och bidrar till samhället via idrottsaktiva ungdomar

Vi gör allt detta för dig eftersom vi brinner för idrott och ungdomars utveckling. Vi vill lyfta dig som idrottare. Vi är övertygade om att det förstärker idrottens roll som hälsofrämjande och ger positiva effekter på både studiemotivation, studiegång och betyg. Vi uppmuntrar också ett nära samarbete med din lokala idrottsförening för att skapa en idrottsprofil på skolan som passar dig.

Låt din talang leda dig till framgång!

Hur fungerar det?

I Thoren Sports Academy ingår tre kurser, d.v.s . delar av Idrott och hälsa 1, Idrott specialisering 1 och Idrott specialisering 2. De två sistnämnda är individuella val, vilket utesluter val av andra kurser.

Elever som går idrottsprofilen kommer att ha en lång lektion i veckan då de utför sådant som ingår i profilen:

  • Teoriundervisning inom aktuella kurser och kunskaper som krävs för att bli en framgångsrik elitidrottare t.ex. träningsplanering, kostkunskap, etik och moral, journalistik m.m.
  • Grenspecifik styrketräning på gym i närheten av skolan.
  • Fysiska tester först följa den fysiska utvecklingen.
  • Vid behov studieplanering med ansvarig lärare och elevhälsoteamet. Detta kan vara nödvändigt om eleven har många kvällstidningar, träningsläger eller tävlingar.
  • Vid behov läxläsning med ansvarig lärare eller elevhälsoteamet om eleven missar något på grund av dennes elitsatsning och behöver extra stöd.
  • Träning med specialtränare för de som har den möjligheten.

Är du intresserad av att söka?

Kontakta rektorn på den skola du vill söka till och fråga om just din idrott går att kombinera, eftersom det sker genom ett samarbete med en lokal idrottsklubb.