Thoren Sports Academy uppskattas av eleverna

Ronja Carlestav, Smilla Kjaergaard och Hampus Broman tillhör alla Sverigeeliten i sin idrott – och går alla på Thoren Business School. Tack vare Thoren Sports Academy kan de kombinera sin idrottssatsning med högklassiga gymnasiestudier.

ThorenGruppen brinner för idrott och ungdomars utveckling och vi är tror att idrottsutövande och rörelse påverkar studierna positivt på de flesta plan. Thoren Sports Academy ger idrottsutövare möjlighet att kombinera gymnasiestudierna med idrott. För Ronja Carlestav (discodans), Smilla Kjaergaard (tennis) och Hampus Broman (boxning) har TSA-konceptet hjälpt dem att kunna fortsätta satsa på sin idrott.

– Tack vare TSA så har jag kunnat anpassa mina studier efter boxningen. Det har gjort det möjligt för mig att vara borta från skolan för att åka på läger och turneringar, samtidigt som jag kunnat plugga på distans och få hjälp med studierna även om jag inte varit i skolan, säger boxaren Hampus, som är flerfaldig SM-guldvinnare.

– Med TSA så har jag chansen att anpassa studiegången efter dansen så om jag säger till att jag behöver vara ledig någon dag så anpassar vi studierna efter det, säger discodansaren Ronja Carlestav, med både SM- och VM-medaljer på meritlistan.

Även för tennistalangen Smilla Kjaergaard har TSA betytt mycket.

– Mitt schema är mycket bättre än vad jag tror det hade varit på andra skolor, jag får fler träningstillfällen och har lättare för att åka i väg med tennisen, säger Smilla som bland annat vunnit ett SM-guld i dubbel.

I Thoren Sports Academy så får du möjlighet att utöva din idrott under individuellt val på skoltid. Vi uppmuntrar ett samarbete med just din idrottsförening så att vi kan hjälpas åt och lyfta dig i din utveckling. Tanken med Thoren Sports Academy är att ge dig så bra förutsättningar som möjligt att kunna utöva din idrott samtidigt som du lyckas med dina studier.

Läs mer om Thoren Sports Academy här.