Välkommen till Thoren Sports Academy.

För dig som vill kombinera idrott och skola.


För dig som brinner för idrott.


Drömmer du om en elitsatsning? Kanske ett framtida OS-guld? Oavsett nivån på din idrottsliga ambition vill Thoren Business School hjälpa dig med att förverkliga dina drömmar samtidigt som du får en förstklassig utbildning.

Bara för att du börjar gymnasiet behöver du inte ge upp drömmen om ett OS-guld. Tvärtom. Du ska våga satsa på det du älskar och vi vill hjälpa dig på vägen mot ditt mål. Därför har vi skapat Thoren Sports Academy. En idrottsförening som finns på alla våra skolor som tar våra elevers drömmar och ambitioner till nästa steg.

På Thoren Business School Sundsvall har vi 10 platser till hösten för elever som vill satsa på sin elitidrottskarriär och samtidigt få en förstklassig gymnasieutbildning.

För att söka en av dessa platser behöver du tillhöra en aktiv idrottsförening inom vilken idrott som helst och ha en tränare som skolan kan ha ett aktivt samarbete med.

Skolan bestämmer sedan vilka 10 elever som får vara en del av Thoren Sports Academy. Idrottsliga framgångar är meriterande. Du behöver även klara av dina studier.

Hur fungerar det?

I Thoren Sports Academy ingår tre kurser d.v.s. delar av Idrott och hälsa 1, Idrott specialisering 1 och Idrott specialisering 2. De två sistnämnda är individuella val, vilket utesluter val av andra kurser. Elever som går idrottsprofilen kommer att ha 2-3 lektioner i veckan då de utför sådant som ingår i profilen:

  • Teoriundervisning inom aktuella kurser och kunskaper som krävs för att bli en framgångsrik elitidrottare t.ex. träningsplanering, kostkunskap, etik och moral, journalistik m.m.
  • Grenspecifik styrketräning på gym i närheten av skolan.
  • Fysiska tester först följa den fysiska utvecklingen.
  • Vid behov studieplanering med ansvarig lärare och elevhälsoteamet. Detta kan vara nödvändigt om eleven har många kvällstidningar, träningsläger eller tävlingar.
  • Vid behov läxläsning med ansvarig lärare eller elevhälsoteamet om eleven missar något på grund av dennes elitsatsning och behöver extra stöd.
  • Träning med specialtränare för de som har den möjligheten.

Är du intresserad av att söka?

Skicka in din ansökan senast den 30 juni via e-post till rektor Sven-Erik Lundberg. Ansökan ska skickas till sven-erik.lundberg@tbschool.se och innehålla följande:

1. Namn och personnummer.
2. Mejladress och telefonnummer.
3. Vilken idrott är du aktiv inom?
4. Idrottsföreningens namn.
5. Namn på tränare och dennes kontaktuppgifter (e-post och telefonnummer).
6. Vilket program på gymnasiet du sökt.
7. Motivering till varför du vill gå Thoren Sports Academy.
8. Beskrivning av dina idrottsliga meriter.

Har du frågor är du välkommen att skicka e-post till Sven-Erik Lundberg.

Kontakt
Sven-Erik Lundberg, rektor
Mobil: 070-386 40 36
E-post: sven-erik.lundberg@tbschool.se

Emma Näslund, Lärare idrott och hälsa
Mobil: 070-564 34 83
E-post: emma.naslund@tbschool.se