Thoren Business School vill skapa framtidens elever och samverkar med näringslivet

Årskurs 1 eleverna Carolina Löfström och Alicia Kyröläinen fick äran att representera företaget på Stora styrelsedagen i Umeå.

– Det var lärorikt och intressant och kul att vi fick chansen att gå, konstaterade tjejerna.

Styrelseakademins Umeå-träff med näringslivet brukar normalt sett inte i sammanhanget locka så unga deltagare som elev-duon från TBS Umeå.

IMG_37961

– Vi jobbar aktivt för att våra elever ska få närma sig näringslivet och det här är ett bra exempel på hur våra elever får möta verkligheten och låta sig inspireras, säger Mattias Byström, rektor på Thoren Business School i Umeå.

För Löfström och Kyröläinen blev Stora styrelsedagen på Rådhuset i Umeå en spännande och givande eftermiddag där en föreläsning med Gekås koncern-VD Boris Lennerhov, känd från tv-serien Ullared stod på programmet.

Från ett parti byxor till miljardindustri är ett unikt koncept. Boris Lennerhov övertog VD-stolen på Gekås Ullared år 2000 och påbörjade skapande av fenomenet Ullared, ett sällsynt framgångsrikt affärskoncept, helt utanför branschens gängse ramar.

– Det var riktigt spännande att höra hur han byggt upp företaget och fått det att växa, extra kul att man också hade sett programmet från tv, tyckte tjejerna som sedan också fick ta del av en föreläsning av Beata Wickbom – expert inom socialmedia & digital kommunikation. Beata Wickbom, en förgrundsgestalt i internetindustrin redan på 90-talet är en flitigt anlitad föreläsare och expert inom digital affärsutveckling.