Thoren Business School Umeå gör rekordinsamling

axelfonden
Eleverna på Thoren Business School Umeå fick en hundralapp i handen. Uppdraget var att öka kapitalet på 48 timmar. I måndags lämnade man över 3 603 kronor till Axelfonden till förmån för fattiga barn.

– Fantastiskt initiativ och faktiskt nytt rekord för skolelever, konstaterade styrelseledamoten Gunnar Falck när han mottog checken med pengarna.

Thoren Business School eleverna vid årskurs ett på affärsgymnasiet i Umeå fick under 48 timmar fundera på hur de skulle förvalta varsin hundralapp och få den att växa. Tre grupper med en hundralapp var fick sina 300 kronor att expandera snabbt och landade till slut på fin-fina blev 3 603 kronor.

Pengarna samlades in av eleverna genom att bland annat samla burkar, baka till olika företag, kratta gräs, utföra diverse hushållssysslor och tvätta whiteboard-tavlor. En lärorik uppgift som byggde på en affärsplan och ett genomförande som gav en fantastiskt procentuell ökning. Pengarna överräcktes därefter till Axelfonden som startades av KFUM Umeå efter en mycket uppmärksammad artikel i Västerbottens Kuriren hösten 2011 om en pojke som berättade hur det är att växa upp i barnfattigdom.

Vi delar ut pengar tre gånger per år och är oerhört tacksam för att alla bidragsgivare som vill hjälpa till mot barnfattigdom. Den här insatsen värmer verkligen och den här summan är rekord bland skolklasser som hjälpt till, konstaterade Gunnar Falck från Axelfonden.

Detta är inte första gången som en av våra skolor gör något gott i samhället, läs mer om hur vi på Thoren Business School jobbar med CSR.