Thoren Business School Sundsvall arrangerade BD-dagen med Business Network International

Thoren Business School Sundsvalls elever fick möjlighet att tillsammans med BNI (Business Network International) arrangera BD-dagen på Bergsåkers Travbana.

Vi tog ”pulsen” på Alexander Boström som tillsammans med sina skolkamrater genomförde arrangemanget.

Ni fick vara med och projektleda BD-dagen på Bergsåker. Hur skulle du beskriva dagen?

– Våran del i det hela (alltså som elever) var att sköt
a det praktiska arbetet så som att utforma inbjudan, sätta igång en anmälning sajt, marknadsföra, fixa sponsorer, möblera och förbereda lokalerna inför eventet. Vi skulle även fixa namnskyltar till företagarna och oss själva som personal på eventet. Vi fick ringa runt för att fixa sponsorer och även för att kolla så alla de möbler vi behövde fanns på plats. Vi designade även rotationsschemat för att kunna strukturera och se till att alla företagare får möta alla under förmiddagen. Rotationsschemat var en krånglig uppgift då vi inte hade någon som helst erfarenhet sedan tidigare med liknande uppgifter men vi löste det bra.

Hur hade ni planerat upplägget innan och blev det som ni tänkt er?

– Efter mycket jobb och logiskt tänkande kom dagen då eventet skulle hållas och både elever deltagare och personer från BNI tyckte vi löste det utmärkt. Några mål vi hade var självklart att så många företagare som möjligt skulle tacka ja och även dyka upp. Vi hade även som mål att fixa sponsorer och det lyckades vi bra med. Självklart var ju även ett till mål med det hela att vi elever på TBS skulle få en bättre inblick i hur det är att styra upp ett evenemang som detta.

Berätta om hur du/ni uppfattade att företagarna upplevde eventet?

– Jag upplevde att alla företagen vart nöjda med dagen. Vi gjorde även en kahoot en form av fråge spel men denna gång en form av undersökning om hur BD-dagen varit och det visade sig att den enligt företagarna varit en givande dag. Dessutom fick vi återkoppling några dagar efter eventet från BNI teamet och dem sa att alla företagare var nöjda med dagen.

Fick ni med era några personliga reflektioner/kontakter från företagen?

– Jag tycker personligen att jag lärde mig en massa om både hur det är att rodda och planera ett event. Samt att jag lärde mig massor om vilka företag som finns i Sundsvall och därmed även knöt lite kontakter som kan vara nödvändiga för framtiden och inför jobb. Det som gjorde att vi nådde målen var självklart de faktum att vi hade en så bra sammanhållning och samarbetsvilja och ett driv att lyckas och leverera och imponera på BNI såväl lärare och även elever.