Thoren Business School skapar Thoren Sports Academy för elever som brinner för idrott

ThorenGruppen brinner för idrott och ungdomars utveckling och idrottande.

Till hösten stärker Thoren Business School sitt skolkoncept med en unik satsning.

Thoren Sport Academy har skapats för de elever som brinner för idrott.

– Vi vill kunna skapa förutsättningar och möta elevernas önskemål att kombinera idrott och studier på bästa tänkbara sätt, säger Fredrik Castell, verksamhetschef på Thoren Business School.

Utvecklings- och utbildningsföretaget ThorenGruppen AB och dess ägare och grundare Raja Thorén har alltid månat och värnat om ungdomars idrottande och har idag – förutom den ordinarie verksamheten – en idrottssatsning i Umeå med bland annat fotbolls- och innebandylag på både dam- och herrsidan.

Till höstterminen 2017 skapas Thoren Sport Academy (TSA) för att möta den efterfrågan som funnits bland eleverna. Men redan nu har skolkonceptet smygstartat.

Alpin-åkaren Edvin Sundberg, elev på Thoren Business School Örebro, är formellt första historiska eleven i Thoren Sport Academy och tävlar sedan i höstas för varumärket genom att åka för TSA Alpint.

– Jag sökte en lösning där jag inte behövde flytta hemifrån för att gå skidgymnasiet på annan ort och den här lösningen är optimal för mig. Det är tryggt att kunna bo kvar i Örebro, gå i en bra skola och få bra förutsättningar för att kunna kombinera studierna med all träning och tävling. Särskilt eftersom vi utförsåkare ofta är på resande fot runt om i Europa, säger han och pekar också på det faktum att han i det här upplägget kan ”styra” sitt idrottande helt individuellt.

– TSA blev en perfekt lösning för mig och jag kan också tillsammans med alla parter skapa en ”friare” planering och struktur både i studieupplägget och i sättet att träna på, säger Sundberg.

TSA har skapats för alla idrottsaktiva elever, oavsett sport och nivå, ska få en möjlighet att satsa på det de älskar och hjälpa eleverna att nå sina mål.

– Många idrottsgymnasier i Sverige bygger i stort sett på samma koncept. Vi vill skapa nya förutsättningar för våra elever och tittar på många spännande lösningar för att utmana den traditionella synen på idrott och studier. Vi vill skapa bra möjligheter både att utöva din idrott och lyckas studierna och dessutom i symbios med varandra, säger Fredrik Castell.