Thoren Business School Malmö inleder samarbete med Made in Rosengård

Inkubatorn Made in Rosengård blir nu en del i elevernas resa mot entreprenörskap och företagande. Till läsåret 2020–2021 kommer de in i klassrummen och bidrar med praktisk kunskap och inspiration.

Samarbetet förstärker skolans UF-koncept och ger ännu bättre stöd till eleverna. Det är även en del i skolans arbete med att vara en riktigt stark aktör i Malmö.

– Vi arbetar för hela Malmö och det här kommer bidra till hela stadens utveckling, säger Stefan Larsson, lärare i företagsekonomi.

Till hösten inleds samarbetet då Made in Rosengård blir en del av UF-lektionerna. De kommer hjälpa eleverna att utveckla sina affärsidéer och genomföra olika praktiska övningar som stärker elevernas kunskaper.

Mentorskap är en viktig del av företagande. Från Made in Rosengårds kontaktnät kommer en mängd mentorer från olika branscher kunna hjälpa eleverna. Dessutom utformas utbildningen så att eleverna får upprätthålla kontakten med sina mentorer, vilket främjar långsiktig utveckling.

Made in Rosengård är ett projekt för unga mellan 14 till 25 som är intresserade av företagande och entreprenörskap. Med praktiska övningar och roliga aktiviteter går affärskursen igenom de viktigaste delarna inom entreprenörskap. Projektet finansieras av Allmänna Arvsfonden.

Om Affärsgymnasiet
Affärsgymnasiet utbildar framtidens stjärnor inom business. Här utvecklar eleverna sina kompetenser inom handel, ekonomi, kommunikation och ledarskap.

Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Affärsgymnasiet här.

Aiham Al-Sharify går på Thoren Business School Malmö, och var en av de första deltagarna i Made in Rosengårds affärskurs. Nu har han prisats för sin podcast Let’s talk Entreprenörskap, där han intervjuar framgångsrika entreprenörer.