Thoren Business School Linköping stärkte hennes drömmar

Amy Sellö kvitterade ut sin examen på handelsprogrammet på Thoren Business School Linköping 2014. Nu driver hon framgångsrikt sitt eget företag TanbyAmy.linkoping

– Jag har alltid sagt att jag ska driva eget företag och utbildningen på skolan förstärkte bara min målsättning och stärkte mina drömmar, berättar hon.

Amy har valt en företagsnisch som hon är tämligen ensam om i Linköping och konceptet med Spray Tan, eller brun-utan-sol-behandling, har blivit en enorm succé och de stora frågetecken hon brottades med när hon startade företaget i januari i år har rätats ut till utropstecken.

– Jag jobbade ihop mitt eget startkapital och kämpade med mina bara händer. Jag ställdes inför många stora och svåra frågor i början, många var tveksamma och jag var ändå bara 19 år när jag startade. Men jag jobbade ihop mitt eget startkapital för att slippa belasta mina föräldrar eller banken för den delen, berättar Amy som fått se en enorm företagsutveckling på mindre än ett år som egen företagare.

– I början hade jag två jobb, nu kan jag enbart koncentrera mig på den här salongen. Det har gått över förväntan och jag är helt chockad, säger hon och skrattar.

Via Handelsprogrammet på Thoren Business School i Linköping plockade hon också upp många delar som hon haft nytta av i sin nuvarande verksamhet.

– Det var en kanonutbildning, jag fick lära mig allt från grunden och dessutom få chansen att praktisera på företag och i ”verkliga” livet. Alla de delarna som jag lärde mig via skolan; att starta företag, marknadsföring och hur man arbetar inom handeln var enormt utvecklande och bra att ha med sig, berättar Amy.

Har du några tips till elever som vill lyckas?

Jag har ingen speciellt tips, men det viktigaste är att våga satsa. Om du inte tror på din egen idé vem kommer annars att göra. Just do it!