Thoren Business School knyter kontakter med Örebros föreningsliv

[ingress]Ett samarbete mellan TBS och Örebro Hockey har lett till spännande och givande praktik för sex utvalda elever från TBS Örebro. [/ingress]

I två veckor fick Axel, Vanessa, Oscar och Lovisa från MP12, med Arvid och Louise från CmP12B chansen att pröva på vad det innebär att planera inför en match.
– Det var som ett riktigt arbete, med mycket ansvar och det var väldigt häftigt att det vi fick göra faktiskt gjorde skillnad för matchen, säger Axel, och alla runt bordet nickar instämmande.

Under praktiken fick eleverna jobba med marknadsföring, eventplanering inför pausunderhållningen och organisation samt schemaplanering.
– Eftersom vi skulle bjuda in skolan till matchen gick de första dagarna till att marknadsföra, och försöka tagga elever och lärare till att komma, säger Oscar.
– Det var inte helt lätt, vi blev lite chockade först av allt eget ansvar vi fick ta, men det gick bra, tillägger Louise.

Senare dagar gick till att planera och knyta alla lösa trådar inför pausunderhållningen. Första paus skulle hålla en tävling för TBS elever och andra periodpausen skulle gå till puckkastning till alla som ville i publiken. Båda tävlingar hade fina priser, TBS eleverna kunde vinna bidrag till klasskassan och pucken som kom närmast mittpunkten i puckkastningen vann två sittplatsbiljetter till Karlskoga-Örebroderbyt i vår.

– Jag och Louise skulle även hjälpa till att hälsa välkomna i början tillsammans med Emelie Wiklander och även kommentera pausunderhållningen, tillägger Vanessa.
– Det blev ett nervöst första och sista genrep 10 minuter innan studiopratet skulle börja, skrattar Louise.

Mäter vinnar-pucken efter andra periodpausens pucktävling. Från vänster: Lovisa, Louise, Vanessa. Foto: Michael Vallin

De fladdrande fjärilarna i magen till trots gick det bra, och medan Louise och Vanessa presenterade dagens aktiviteter i pauserna sålde Lovisa, Oscar och Arvid puckar till puckkastningen för glatta livet i foajén.
– Jag missade tyvärr matchen på grund av en kvällsaktivitet jag inte kunde avstå från, säger Axel, men jag hjälpte till både innan och efter matchen med diverse uppgifter.

Första periodpausen passerade med Louise som kommentator nere på isen under klasskampen och med Oscar och Arvid som sålde ännu mer puckar. I andra pausen förberedde Vanessa publiken på puckkastningen och skötte nedräkningen.

– Det var lite läskigt, säger Vanessa, men samtidigt kändes det bra. Eftersom vi redan pratat i studion i början kändes det okej ändå. Fast det blev lite kaotiskt när vi skulle samla upp alla puckar från isen inför tredje perioden.

Matchen slutade med den åttonde vinsten i rad för Örebro HK, och ett par lyckliga praktikanter är stolta över vad de åstadkommit.

– Det är ett utmärkt tillfälle att få en inblick i föreningslivet, och det arbete som ligger bakom det, säger Louise
– Jag håller med, det har även varit ett bra tillfälle att lära sig ta ansvar, hantera stress och komma över rädslan att prata inför folk, inflikar Vanessa

Sammanfattningsvis är detta ett samarbete som både Örebro HK och Thoren Business School hoppas kan bestå och utvecklas, som ett sätt att skaffa arbetserfarenhet, ett sätt till gemenskap, och ett sätt att locka till sport och aktiviteter.

Det är vi som är Örebro.

Intervju med Jared Aulin inför matchen. Med start från vänster: Lovisa, Vanessa, Axel, Jared Aulin, Oscar, Louise och Arvid.

Louise Jacobsson, CmP12B

TBS Örebro kommer även att ha fortsatt samarbete med Örebro Hockey i kursen Pedagogisk ledarskap.