Thoren Business School Gävle är bäst på UF

Thoren Business School Gävle har återigen flest registrerade UF-företag i sin region och detta är något som avspeglar skolans satsning på entreprenörskap.

– Vi har varit störst i regionen på UF i flera år nu och är naturligtvis väldigt stolta över det. Vi ser UF som ett fantastiskt sätta att undervisa och utveckla våra ungdomar, säger skolans rektor Joacim Swedén.

Ett lysande exempel är United UF som drivs av fem tjejer som läser sista året på Thoren Business School Gävle. Deras affärsidé är att sälja en inspirerande receptbok som innehåller deras absolut bästa recept och som dessutom är anpassade till alla människor, oavsett kunskapsnivå.
– Vår kokbok innehåller allt ifrån gamla klassiker till nytänkande recept. Jag skulle säga att den är unik då vi har ett helhets tänkt, säger företagets VD Moa Siirtola.

Det var kursen Entreprenörskap som gav Moa och hennes klasskompisar Elin Jansson, Louise Hodin, Linnea Holmkvist och Wilma Låwar möjligheten att starta och driva UF.
– Att få arbeta med unga entreprenörer och se deras kreativitet och driv är otroligt spännande, säger ekonomiläraren Sara Axner Kock och betonar:
– Som ett affärsgymnasium känns det extra kul att ha så många registrerade UF-företag som nu dessutom kommer att delta på mässan och få chans att visa upp sina affärsidéer.

United UF ska snart delta i mässan ”Entreprenörskap på riktigt” i Bollnäs och arbetar just nu med att ta fram en monter som fångar besökarna intresse.
-För oss är det viktigt att vår monter håller hög standard och lockar många besökare. Det kommer bli ett perfekt tillfälle för oss att knyta kontakter och få ytterligare säljerfarenheter, säger UF-företaget.

Hittills har United UF sålt över 300 receptböcker och förutom att företaget är väldigt mån om bokens utseende och kvalité drivs tjejerna av en god sak.
-En del av vårt överskott kommer att skänkas till Barncancerfonden som vi anser gör ett ovärderligt arbete, säger United UF:s Vd och förtydligar att det känns viktigt att kunna bidra till en välgörenhetsorganisation.

På Thoren Business School får eleverna rätt verktyg att utveckla sin företagsamhet och kreativitet, något som varit lärorikt för United UF.
-Det har varit oerhört lärorikt på många plan, inte minst utvecklas vi både som personer och företagare, säger Moa och poängterar avslutningsvis att det kontaktnätverk som företaget bygger upp kan vara till stor nytta inför framtiden.