TBS Västerås stöttar familjer i Bangladesh med matkassar

TBS Västerås har ett samarbete med en flickskola i Bangladesh. Nu har de startat en riktad Coronainsamling till skolan – för att kunna köpa matkassar till de familjer som förlorat jobben på grund av pandemin.

Hela världen påverkas av Covid-19. Bangladesh har varit helt nedstängt sedan den 22 mars vilket gör att mängder av familjer påverkas. Sharmin Akter är av eleverna på flickskolan i Lakshimpour som TBS Västerås samarbetar med. Hon berättar om sin svåra situation;
– Min pappa får sin lön dagligen och hela familjen är beroende av min pappas inkomst. I dagsläget är hela landet nedstängt och därför har min pappa inte någon inkomst. På grund av det är vi helt hjälplösa och det gäller många, säger Sharmin som nu fått en matkasse från TBS Västerås insamling.

För 120 kronor inhandlas en matkasse – som även innehåller tvål – med mat som räcker en vecka för en familj på fyra personer. TBS-läraren Abdur Rahaman Sobuzs pappa bor i Bangladesh och han ansvarar för logistiken på plats.

– Flickorna på skolan hjälper till att dela ut matkassarna. Vi hoppas att så många som möjligt vill bidra. Det är verkligen helstängt i Bangladesh och vi hoppas kunna hjälpa så många familjer som möjligt, säger Catarina Altblom, rektor på TBS Västerås.

Här hittar ni insamlingssidan

​​​​​​​CHANGE FOR FREEDOM

· Change for freedom startades för fyra år sedan av Thoren Business School i Västerås och rektorn Catarina Altblom och läraren Abdur Rahaman Sobuz.

· Grundmålet var inom tre år ge 300 flickor möjlighet att gå skola.

· Projektet har breddats genom åren och genomsyrar nu hela verksamheten på TBS i Västerås.

· Pengar samlas in via exempelvis UF-företag, pantade burkar och insamlingar och går sedan till projektet.

· Change for freedom är nu självförsörjande och genererar egna APL-platser.

· Målet är nu att sprida kunskap om hållbar utveckling till Bangladesh, hjälpa fler skolor, förse eleverna på flickskolan i Lakshimpour med mensskydd och stilla hungern efter både mat och kunskap.