TBS Västerås brinnande engagemang uppmärksammas i media

Nedskräpningen i Västerås har blivit ett problem. Det fick eleverna på Thoren Business School att agera och deras engagemang uppmärksammades av Västerås Tidning.
– Det är vår framtida miljö och vi måste inse hur stort problem det här är, berättar en av Beatrice Pociute.

Tillsammans med läraren och APL-samordnaren Monica Cotal startade eleverna i höstas ett projekt kring miljö- och nedskräpning efter att det hela uppmärksammats i Västerås Tidning där miljontals kronor lämnar kommunens kassa för att hålla rent och städa bort allt skräp i stadsbilden.

Ett halvår senare uppmärksammades nu Thorens Business-elevernas projekt med en helsida i Västerås Tidning.

– Jättekul att vår samhällsinsats uppmärksammas i media då det är en viktig fråga i samhället, inte bara för elever utan angår oss alla, berättar Monica Cotal.

Projektet som startade i höstas har onekligen varit en ögon-öppnare för Beatrice Pociute och hennes klasskamrater.

– Det här var ingenting jag tänkte på innan vi startade, men efter att vi varit runt och kikat på staden så öppnades våra ögon. Men helt klart är att om vi alla skulle skräpa ner mindre i Västerås skulle vi kunna lägga pengar på annat, till exempel skolan, berättar Isabelle Pettersson.

– Den här frågan handlar mycket om en attitydförändring, folk måste bli medvetna om detta och hjälpas åt för att minska kostnaderna. Det är en egentligen en sak som berör oss alla och som alla kan bidra till utan större insats, konstaterar Beatrice Pociute.

Klicka här för att läsa artikeln.