TBS Uppsalas Business trip 2013

I mitten av april åkte treorna på TBS Uppsala på årets Business trips till Berlin och New York för att göra studiebesök, studera hur affärskulturen skiljer sig i utlandet jämfört med i Sverige och för att ha kul tillsammans.

I Berlin gick bland annat eleverna på en guidad stadsvandring genom Berlins brokiga historia och gjorde studiebesök på svenska ambassaden, tv-kanalen ZDF, det kända varuhuset KaDeWe, Vattenfall, Business Sweden och webbyrån DDB med mera.

I New York City bodde gruppen från TBS ett kvarter från det pulserande Times Square mitt på Manhattan och på dagarna besökte vi bland annat Svenska handelsbanken, St John-universitetet, tv-kanalen Nickelodeon och Svenska handelskammaren SACC. På kvällarna hade eleverna egen tid som spenderades med shopping, konserter och en kväll gick delar av gruppen på NHL-hockeymatch.

Ministerråd Staffan Hemrå berättar om Sveriges ambassad i Berlin.

Samtliga elever besökte koncentrationslägret Sachenhausen strax utanför Berlin.

NYC-gruppen på Empire State Buildings utsiktdäck, 86 våningar upp i luften.

Våra natur- och handelselever på taket av Vattenfalls värmeverk.

På ambassaden besöktes även INNOVATIVE SWEDEN, en utställning om 20 nyuppstartade svenska företag.

Commerce 10:orna framför Brandenburger Tor under stadsvandringen.

På promenad i Central park, NYC.

Utsikten från konferensrummet påNickelodeon/MTV vid Times Square.

Toussaint inne i FNs generalförsamling.