TBS Uppsala vinnare i Innovation Camp

[ingress]På tisdagen åkte 15 elever från Thoren Business School Uppsala till Stockholm för att delta i Innovation Camp, en tävling som anordnades av Microsoft i samarbete med Ung företagsamhet. Vi tog ett snack med Jenny Jensen från Bp11A som vann tävlingen tillsammans med 6 andra elever.[/ingress]

Först och främst, grattis till segern!
Tack, det känns jätte bra!

Vad gick tävlingen ut på?
Först blev vi indelade i 11 olika grupper, där vi sedan fick i uppgift att jobba fram ett förslag för att öka försäljningen av surfplattor med Windows 8 till ungdomar. Varje grupp fick varsitt rum med material samt dryck och mat i överflöd! Dagen avslutades med att alla grupper fick presentera vad de kommit fram till.

Vad var erat förslag?
En ettårsplan där fokus låg på att förmedla känslan av att surfplattan är en mindre version av dig själv. Marknadsplanen innehöll fem olika steg för att skapa en ”vill ha” känsla hos ungdomar.

Vad tyckte du om dagen i sin helhet?
Även fast vi jobbade med projektet i 12 timmar så var jag så inne i uppgiften att det bara var roligt. Utmanande men givande.
Och nu till den mest intressanta frågan av alla, vad vann ni?
Vi vann Microsofts egna surfplatta! Jag har alltid trott att jag är en Applemänniska, men efter denna dag så fick jag upp ögonen för andra alternativ.

uppsala