TBS-pedagog tilldelas Pedagogiskt pris 2015

TBS Örebro. Elevfavoriten Andreas Liljesson blev tilldelad Pedagogiskt pris 2015 i onsdags på scenen vid Svartån och Henry Allards park. Det stod tusentals människor och såg på när han tog emot priset av programdirektör Marie Holm samt kommunalråden Kenneth Nilsson (S) och Karolina Wallström (FP). Kategorin var gymnasieskola/gymnasiesärskola.

Andreas pris

– Jag känner mig otroligt hedrad över priset och den vackra motiveringen som värmer ända in i själen, säger Andreas.

Andreas vann priset tack vare att han kombinerat teori och praktik på ett nyanserat sätt som gynnar utveckling. Motiveringen tog även upp ”Draknästet”  som skolan genomfört och hur han stöttat unga framtida innovatörer, entreprenörer, jurister eller ekonomer i ämnet Företagsekonomi. Hans undervisning lär inte bara om kalkyler och organisationsteori, utan också om moraliska och etiska beslut, om livet och hur man helar ett brustet hjärta. I avslutet förklarades hur Andreas skapat en gemenskap som stärker elever varje lektion, varje dag och varje vecka, med sin kunskap och mottot ”Kärlek på det!” (Fritt ur motiveringen)

– Hjärtat är något av en symbol för vår skola. Det är ett sätt att visa att vi bryr oss om våra elever, och det smittar av sig så att de bryr sig om oss och om varandra, berättar Andreas.