TBS Örebro på Business trip till Alicante

[one_half] [ingress]Veckan innan höstlovet var eleverna i årskurs tre på TBS Örebro på business trip. Resan gick till Alicante i Spanien och det blev fem väldigt intressanta, spännande och lärorika dagar![/ingress]

Eleverna på Management Program hade ett lite annorlunda program för veckan än de som går Business Program och Commerce Program.
– Alla elever fick en väldigt bra och innehållsrik resa, med en blandning av business och kultur, berättar läraren Reme Martinez Nunez.

Studiebesök
Den första dagen inleddes för BP- och COP-eleverna med en resa till staden Elda. Där fick de besöka chokladfabriken Valor, som vuxit från ett litet familjeföretag till ett av de största i världen. Eleverna fick lära sig om företagets historia och hur chokladproduktionen går till, och de fick självklart också göra ett besök i fabriksbutiken! De gjorde också ett besök i Villajoyosa, som är en gammal stad med både arabisk och kristen prägel. Där fick de en guidad tur och lärde sig om dåtidens Spanien och religionens betydelse. Därefter åkte de till Benidorm – en stad anpassad och byggd efter turism. Alla var imponerade av de höga husen, tjusiga gatorna och fina butikerna!

MP-eleverna åkte också till Elda, men hade andra aktiviteter. Elda står för bland den största damskoproduktionen i världen och här produceras bland annat skor från lyxmärket Manolo Blahnik. Eleverna började med ett besök på Inescop Footwear Technological Institute, där man forskar i mode och teknologi. När man ska tillverka skor handlar det inte bara om snygg design, utan också bland annat om material, tillverkningsmetoder, passform och miljöpåverkan. Sen var de på ett forskningsinstitutet för ”Energía Ecológica”, där man forskar i förnyelsebar energi. För att fortsätta ”sko-temat” besökte de sedan ett skomuseum och avslutade med en sko-outlet, där de som ville kunde shoppa till bra priser! [/one_half] [one_half last]

Spansk kultur
På onsdagen åkte alla elever till Elche. I den gamla staden gick de en stadsvandring med guide och fick lära sig om stadens historia. De besökte stadens katedral, arabiska badet och världens största park med palmer.
– Precis som Villajoyosa var Elche en väldigt fin stad. Vi fick under hela resan lära oss mycket om den spanska kulturen och hur saker fungerar där, berättar Stina Frankesson som går Commerce Program.

[quote name=”Stina Frankesson” style=”style1″ align=”none”]Det var en väldigt rolig och lärorik resa![/quote]

Samma eftermiddag var de tillbaka i Alicante och stadens hamn. Alicante är en av hamnarna för Volvo Ocean Race och arrangemanget var i full gång just när Örebroeleverna var där. De fick lära sig en hel del om hur Alicante gjort för att locka till sig ett så stort evenemang och vad det betyder för staden. Dessutom var det många som träffade Prins Carl-Philip som också var där!

Torsdagen var en dag då eleverna på egen hand fick jobba med uppgifter de fått med anknytning till resan. När de var färdiga med det fick de göra vad de ville och då passade många på att upptäcka mer av Alicante på egen hand.
– Det var en väldigt rolig och lärorik resa! Det var bra att alla klasser åkte tillsammans, vi fick väldigt bra sammanhållning, avslutar Stina.

[/one_half]