TBS Örebro i Tanzania

Hösten 2016 träffades lärare och rektorer från Thoren Business School Örebro och Kibaha Education Centre i Kibaha.  Huvudsyftet med projektet mellan skolorna var att utvecklas tillsammans inom entreprenörskap, speciellt med fokus på Ung Företagsamhet i både Sverige och Tanzania.

23 september 2017 åkte 12 elever och fyra lärare från TBS till Tanzania för att tillsammans med elever och lärare från Kibaha Education Centre utvecklas inom entreprenörskap och genom utbyten inom språk, kultur och entreprenörskap.

Företagen skapades på plats i Kibaha i workshops mellan eleverna och är nu i full gång. Företagen kommer sedan delta i UF-mässan här i Örebro i början på mars 2018, då tanzanierna kommer hit.

Tanzaniska och svenska elever kommer då gemensamt representera och visa upp sina företag på mässan.

Här kan ni ta del av resan.

Ni kan även läsa mer på denna blogg