TBS + näringslivet = sant

Umeå kommun har länge satsat hårt på att hjälpa unga att starta företag. Umeå är initativtagare till BIC Factory och delfinansierar satsningar som Ung Företagssamhet, Uminova Innovation och Uminova eXpression.

Thoren Business School Umeå träffade några av de hungriga entreprenörer som är Umeås framtid. Vi lyssnade på Marielle Isaksson, som driver Gloss Cosmetics och Gloss Academy – utsedd till Årets unga företagare vid Handelsgalan Umeå. Det var ThorenGruppen som delade ut priset till Marielle. Edel Puntonet, vinnare av Umeågalans pris Årets unga företagare samt kvinnorna bakom VKNA, ett konsultbolag med fokus på jämställdhet.

Eleverna och lärarna uppskattade verkligen frukostmötet som Umeå Näringslivsservice och Västerbottens Handelskammare arrangerat. Det är inte bara viktigt att se hur man startar upp sitt eget företag, att knyta kontakter likt detta är något vi värderar väldigt högt.

Vi har en lång lista med samarbetspartners och kontakter just för att våra elever skall få det lilla extra som krävs. Så kan en vanligt skoldag se ut för våra elever. Få en inblick i verkligheten hur livet ser ut efter skolan.

Vi brinner för att få våra elever närmare direkt mot näringslivet och företagen.