TBS Malmö på KPMG Case Competition

Nyligen åkte BP12A och BP12B från Thoren Business School Malmö till Lund för att vara med och se världens största casetävling för ekonomistudenter, KPMG Case Competition. Skolan var inbjuden av Ekonomi Centrum vid Lunds Universitet att deltaga som publik när studenterna presenterade lösningarna på sina case.

Tanken med tävlingen var att studenterna skulle lösa verkliga affärsutmaningar och visa prov på att kunna tänka innovativt och hitta svar på strategiska och finansiella problem. De löste under tre timmar ett utmanande affärscase och därefter presenterade sin lösning inför en domarpanel bestående av näringslivsprofiler, lärare och anställda från KPMG. Det fanns inget rätt eller fel, utan det var ett prov på att visa förmåga att lösa verkliga problem och hitta intressanta lösningar.

Tävlingen började med åtta deltävlingar där de vinnande lagen kommer att göra upp om segern i en Sverigefinal. Det vinnande laget vinner 40 000 kronor och en plats i den internationella finalen som till våren 2014 kommer gå av stapeln i São Paulo, Brasilien. Där tävlar man mot toppstudenter från hela världen!

Här och här hittar ni mer info!

EHL