TBS Linköping – Vi utbildar för framtiden

Att samverka teori och praktik i undervisningen har visat sig vara ett lyckad koncept till att motivera elever. TBS Linköping har anammat ett koncept fullt mellan skolan och näringslivet.

Under hösten har skolan samverkat med bageriet Ronaldos i Linköping med marknadsföring och kundundersökningar.

– Jag tycker det här är ett fantastiskt sätt att samverka mellan ett affärsgymnasium och med näringslivet, det är på riktigt och eleverna blir jättemotiverade att arbeta på det här sättet, konstaterar läraren Sherley Philemon som är ansvarig för projektet.

Sedan i höstas har årskurs 2 och 3 vid TBS Linköping haft ett tätt och nära samarbete med Linköpings-baserade bageriföretaget Ronaldos, ett arbete som inleddes i början på september och slutfördes just innan jul. Genom marknads- och konkurrentanalyser har de granskat stan i sömmarna och Ronaldos har fått ovärderlig ”hjälp” i utbytet parterna emellan.

– Bland annat har vi haft långvariga kundundersökningar som legat i butiken som vi skött rutinmässigt genom att hämta, fylla på och lämna nya enkäter varje fredag, berättar Philemon som lyfter fram Ronaldos som samverkanspartner i det här avseendet.

De har gett oss fullt förtroende och våra elever har fått genomföra allting på egen hand och det har varit väldigt givande, säger hon och tillägger:
– Eleverna får också i och med att vi fått förtroendet lära sig om livet. De få komma i tid till möten, göra klart sina marknadsplaner och klä sig i sina bästa kläder. Vi utbildar för framtiden och det gör man bäst så nära verkligheten som möjligt.