TBS-klass anordnar en historisk rundvandring

En klass från Thoren Business School Stockholm anordnade nyligen en historisk rundvandring för en klass 8 från Klara Grundskola på Södermalm. Detta gjordes som en del i kursen Historia 1b i  ett försök att dels visa eleverna hur historiekunskaper faktiskt kan användas (och används) som affärsverksamhet men även för att göra kursen mer levande och intressant. Klassens lärare, Hans Hoppman, tog tidigare under läsåret kontakt med personal på Klara Grundskola som var väldigt positiva till idén om detta Case.

Rundvandringen startade vid det före detta Galgberget (Stigberget) på Södermalm och några av fördjupningsområdena var Katarina Hissen, Slussen och Münchenbryggeriet. Den årskurs 8 som deltog i rundvandringen visade på ett fint engagemang och eleverna i MaP13A var väl förberedda och genomförde en bra rundvandring.

– Detta är första gången jag anordnar en Historisk Rundvandring i kursen Historia 1b men med tanke på hur bra det fungerade och hur uppskattat det verkade vara så kommer jag definitivt försöka få till denna typen av Case fler gånger framöver, berättar Hans.