TBS Karlstad arrangerar välgörenhetslopp för hjärtsjuka barn

H+l.jpg

[ingress]För andra året i rad arrangeras hjärtebarnsloppet av TBS Karlstad. Förra året drevs det som ett UF-företag men kommer i år att drivas som ett projekt av Ebba Sjöström som läser andra året på managementprogrammet. Fredagen den 29:e maj går loppet av stapeln och kommer att vara 5 km långt. Flera företag är med och sponsrar men loppet är självklart öppet för privatpersoner som då får skänka en valfri summa.[/ingress]

Jag valde att driva projektet eftersom att jag vill bli en bättre projektledare och så har jag en kusin med hjärtfel så det känns extra bra att göra något för honom, säger Ebba Sjöström med ett leende. Intresset för loppet är stort och man har satt upp ett mål att samla ihop 50 000 kr till Hjärtebarnsföreningen i Värmland.

Flera gym i Karlstad, SATS, KMTi, STC Training Club samt ACTIC, är med och sponsrar evenemanget och SATS var först att hoppa på.IMG_1092

– För oss var det självklart att haka på och intresset bland våra medlemmar verkar vara stort. Vi har gjort reklam via våra sociala medier och i våra lokaler, säger Lars Klinghagen VD och ägare till SATS Karlstad.

SATS är även sponsor åt Emma Dahlman som för två år sedan gick igenom en hjärttransplantation och ska i år genomföra tjejklassikern. Emma berättar om vad hon gått igenom och om sin hjärtsjukdom. När hon berättar om sin resa är hon väldigt stolt och hoppas att fler människor ska överväga donation så att fler liv kan räddas.

– Jag ser på mitt ärr på bröstet som ett battle scar, säger Emma stolt.

I dag är bara ca 7 % av alla familjer som har hjärtsjuka barn medlemmar i hjärtebarnsföreningen. Nina Hedin som är ordförande för Hjärtebarnsföreningen i Värmland hoppas att det här loppet kommer att uppmärksamma dessa familjer och även andra på att föreningen finns och vad de gör.

– Föräldrar kan utbyta erfarenhet med varandra via grupper på sociala medier men barnen har inte samma förutsättningar. Därför vill jag uppmuntra alla där ute som har ett hjärtbarn oavsett hjärtfel, lindrigare eller allvarligare, att bli medlemmar i vår förening, säger Nina Hedin lärare och ordförande i Hjärtebarnsföreningen i Värmland.

Läs mer om loppet i artikeln på NWT.